Interim management bij Zorglab Aalst

25 april 2022

Vanuit de boardroom naar het echte veldwerk

Een korte Q&A met onze Interim Manager Christine Van Daele die sinds enkele maanden aan de slag is bij CC Consult. Een dame met een grote drive die over zeer veel kennis en expertise beschikt. Wij klopten even aan bij haar om te luisteren hoe zij haar eerste project bij ons ervaarde.

Dag Christine, je bent sinds december aan de slag bij de Stad Aalst. Wat doe je daar concreet?

Ik sta via CC Consult in voor het Europese Interreg project Isolation to Inclusion bij Zorglab Aalst. Het project wil door innovatie in service ontwikkeling de sociale inclusie bevorderen en eenzaamheid tegengaan, zowel in bepaalde gemeenschappen als in wijken.  Binnen Aalst wordt dit project uitgewerkt in de wijk Ten Rozen, waar heel wat kwetsbare bewoners zijn met verschillende achtergronden.

Interreg

Ambitieus en boeiend! Het lijkt me dat er heel wat stakeholders moeten gemobiliseerd moeten om te slagen in dit opzet? Hoe ga je hiermee om en hoe pak je dit aan?

Die scope maakt het heel gevarieerd; van internationaal tot heel lokaal werken en van conceptueel/onderzoekend tot heel toegepast werken. De ene week zit ik rond de tafel met buurtbewoners en zorgactoren uit de buurt, de volgende week met de stakeholder van stad Aalst en de ontwikkelaar van een matching app die we gaan uitrollen en daarna dan weer met onderzoekers en projectleiders van alle Europese partners.

Het project wordt dus gefaciliteerd en ondersteund vanuit Europa. Hoe verloopt deze samenwerking?

De Europese projecten lopen soms via universiteiten, soms via steden en soms via regionale organisaties. Iedereen deelt de aanpak van de pilootprojecten, de learnings op vlak van service design en de progressie van de beoogde resultaten. Wel fijn dat de corona restricties wegvallen zodat de volgende Europese vergadering kan doorgaan in Aarhus in noord Denemarken.

“Mijn rijke ervaring in verschillende domeinen, kan ik nu heel goed tegelijk inzetten.  Stakeholdermanagement van boardroom tot medewerkers en klanten, maakt het snelle schakelen binnen het project behapbaar.”

Leuke vooruitzichten! Het klinkt als een pittige opdracht waarvoor veel kennis en expertise voor nodig is. Welke skills neem je mee uit vorige ervaringen?

In mijn rugzak zitten heel wat jaren in verschillende management- en directiejobs, de laatste 10 bij Partena onafhankelijk ziekenfonds.  Een parcours van marketing, product- en service ontwikkeling, digitale kanalen, strategie, change management, partnership management enz.  De rijke ervaring in al die verschillende domeinen, kan ik nu heel goed allemaal tegelijk inzetten.  Ook het opgebouwde stakeholdermanagement van boardroom tot medewerkers en klanten, maakt het snelle schakelen binnen het project behapbaar.

Mooi! Wat wil je bereiken me dit project? Wanneer zal je tevreden zijn?

Mijn ambitie is om met het project een blijvend resultaat neer te zetten voor de wijk Ten Rozen via de implementatie van een burenmatcher tool, om een goede verankering te creëren binnen de stad Aalst zodat deze wijkpiloot ook een vervolg kent en om de Europese leercurve rond service design te helpen verbeteren binnen het domein van sociale inclusie. Dat zijn ambities die een verschil maken en waarvoor ik met plezier ga werken! Dit jaar geen echt carnaval in Aalst, maar veel ambiance.

We zijn ervan overtuigd dat jij zeker mee voor de ambiance zal zorgen én zal slagen in het opzet om hier een succesvol project van te maken!

Waarom kiest u voor CC Consult?

Wij onderscheiden ons door onze specifieke sectorkennis en onze praktijkgerichte aanpak. Onze adviezen zijn gebaseerd op beproefde modellen, maar wij garanderen de praktische toepasbaarheid. Dit bewijzen wij bijvoorbeeld via ons interim-management.
CC Consult bestaat uit een team van organisatie- en HRM-specialisten, die hun deskundigheid getoetst hebben aan concrete ervaring in de (semi-)publieke sector. U spreekt dus met mensen die de publieke sector door en door kennen en die u dankzij deze kennis en ervaring snel oplossingen en advies kunnen aanreiken.

Bij onze managementopdrachten zetten we hooggekwalificeerde interim-managers in voor specifieke functies bij de overheid. De manager wordt bijgestaan door een supervisor die ook inhoudelijk meevolgt. Onze managers onderhouden hun kennis via intervisie met collega's en permanente bijscholing.

Contacteer ons