Testimonial – Werklastmeting en reorganisatie bij Provincie Limburg

6 juli 2020

De impact van de gewijzigde wetgeving voor omgevingsvergunningen

De invoering van de omgevingsvergunning heeft niet alleen een sterke impact op de organisatie van de betrokken diensten bij gemeenten. Ook voor de provincies zijn de gevolgen voelbaar.

Oplossingen voor beheersbare werklast

De nieuwe wetgeving vraagt een grondige denkoefening over het provinciale dienstverleningsmodel voor de omgevingsvergunningen. Daarom deed de provincie Limburg een beroep op CC Consult, gespecialiseerd in organisatieveranderingen en werklastmeting. CC Consult deed een werkvolumemeting en stelde aan de hand van de resultaten oplossingen voor om de werklast beheersbaar te maken.

‘De interne werking is grondig doorgelicht. CC Consult onderzocht welk effect de gewijzigde wetgeving had op de organisatie, én op de taken van iedere medewerker afzonderlijk. Dankzij een tijdtaakanalyse deden de adviseurs voorstellen om de dienstverlening nog te verbeteren.

Actieplan op maat en praktisch advies

‘Het is bijzonder constructief dat de adviseurs van CC Consult niet alleen keken naar verbeterpunten, maar ook naar de positieve elementen. Vanaf het begin luisterden beide adviseurs goed naar onze behoeften en matchten die met de mogelijkheden binnen de dienst. Zij hebben een actieplan voorgesteld, volledig op onze maat en met hun adviezen konden we onmiddellijk aan de slag. De uitbesteding van de werklastmeting is een goede investering. Wij zijn over de hele lijn tevreden en voor wie een werklastmeting overweegt, bevelen we CC Consult zeker aan!’

 

Wie meer informatie wenst over de uitgevoerde werklastmeting kan de contactgegevens bij de provincie bekomen via chrisdebock@ccconsult.be. Hij is tevens beschikbaar voor meer informatie over de methodiek van werklastmeting en reorganisatie van dienstverlening.

Waarom kiest u voor CC Consult?

Wij onderscheiden ons door onze specifieke sectorkennis en onze praktijkgerichte aanpak. Onze adviezen zijn gebaseerd op beproefde modellen, maar wij garanderen de praktische toepasbaarheid. Dit bewijzen wij bijvoorbeeld via ons interim-management.
CC Consult bestaat uit een team van organisatie- en HRM-specialisten, die hun deskundigheid getoetst hebben aan concrete ervaring in de (semi-)publieke sector. U spreekt dus met mensen die de publieke sector door en door kennen en die u dankzij deze kennis en ervaring snel oplossingen en advies kunnen aanreiken.

Contacteer ons