Toekomst van welzijnsdiensten in gemeenten

27 oktober 2019

CC Consult en Probis Consult organiseren dit najaar twee inspirerende seminaries, exclusief voor beleidsverantwoordelijken, directeurs en stafmedewerkers van lokale besturen, zorg- en welzijnsorganisaties.

Seminarie 2: Toekomst van welzijnsdiensten in gemeenten

De start van een nieuwe legislatuur is het ideale moment om stil te staan bij uw dienstverlening als lokaal bestuur. Voor veel besturen is het de eerste keer dat dit geïntegreerd gebeurt voor het OCMW en de gemeente. Zo leren beide organisaties elkaars dienstverlening en doelen kennen, en bepaalt u samen uw beleid voor de komen jaren.

Door de samenwerking zijn de ouderen-, thuis- en kinderzorg een belangrijk vraagstuk geworden. Wat zijn de mogelijke hefbomen voor verzelfstandiging en samenwerking? Hoe organiseert u heel specifieke en bijzondere faciliteiten? Hoe bereikt u met beperkte middelen toch de beste dienstverlening?

MOGELIJKHEDEN EN IMPACT OP UW ORGANISATIE
In dit interactief seminarie reiken we u (lokale besturen, politie en directie) een waaier aan mogelijkheden. We bespreken de impact op uw organisatie, zowel vanuit het bestuur als vanuit de welzijnsdiensten.

PRAKTIJKERVARING
We brengen de expertise van CC Consult en Probis Consult samen, en koppelen strategische keuzes aan onze ervaringen. We bespreken hoe u de juiste keuzes maakt en hoe deze best implementeert.
Zorgbedrijf Rivierenland illustreert de sessie in Mechelen met een praktisch getuigenis. Zorgband Leie & Schelde doet dit in Aalter.

DEEL 1: CONTEXT EN EVOLUTIE VAN DE ZORG IN HET LOKAAL BESTUUR
De voormiddag is bedoeld voor beleids-verantwoordelijken en directeurs die nog op zoek zijn naar de verschillende samen- werkingsmogelijkheden. We schetsen de context en evolutie van de zorg in het lokale bestuur en kijken we met een open blik naar de strategische uitdagingen en mogelijke oplossingen.

DEEL 2: PRAKTISCHE IMPACT EN IMPLEMENTATIE
In de namiddag gaan we dieper in op de praktische impact voor de zorgorganisatie en de facilitaire- & ondersteunende diensten. U krijgt een roadmap van het verandertraject waarmee u zelf meteen aan de slag kan binnen uw eigen organisatie.

Voor dit seminarie kunt u apart inschrijven voor deel 1 en deel 2. U bent uiteraard ook de hele dag welkom; schrijf u dan wel in voor beide delen.

AGENDA 

Deel 1
09:00 Onthaal met koffie

09:30 Inleiding – Luc De Bock, algemeen coördinator Probis Group

09:40 ‘Het maken van strategische keuzes in een modern zorglandschap’
Jeroen Trybou, coördinator Probis Consult en Chris De Bock, coördinator CC Consult

11:00 Pauze

11:30 Praktijkgetuigenis gemaakte keuzes

 • Mechelen 22.11: Zorgbedrijf Rivierenland – Peter Macken, algemeen directeur
 • Aalter 13.12: Zorgband Leie & Schelde – Egbert Lachaert, eerste schepen 
  gemeente Merelbeke

12:15 Vragen en antwoorden

12:30 Broodjeslunch en netwerking

Deel 2
13:15 ‘Implementatie voor zorgdiensten’ – Kristof Vermeiren, adviseur Probis Consult

14:15 ‘Implementatie voor ondersteunende diensten’ – Mandus Fraingnaert, adviseur CC Consult

15:15 Slotbeschouwing vanuit recente ervaringen

 • Mechelen 22.11: Tjeu van Diessen, algemeen directeur Zorgpunt Waasland
 • Aalter 13.12: Piet Vanwambeke, algemeen directeur Zorgbedrijf Meetjesland

15:30 Netwerkdrink

16:30 Einde

WAAR EN WANNEER

Dit seminarie bestaat uit twee delen. Deel 1 vindt plaats in de voormiddag, en deel 2 in de namiddag. Inschrijven doet u voor elk deel apart.

 • vr 22.11.2019, 09:00 – 12:30 en 13:15 – 16:30 uur (12:30 – 13:15 broodjeslunch)
  Het Anker, Guido Gezellelaan 49 in 2800 Mechelen
 • vr 13.12.2019, 09:00 – 12:30 en 13:15 – 16:30 uur (12:30 – 13:15 broodjeslunch)
  Learning & Development Center Probis Group, Brugstraat 93 in 9880 Aalter
Seminarie toekomst welzijnsdiensten gemeenten

INSCHRIJVEN

IN SAMENWERKING MET

Waarom kiest u voor CC Consult?

Wij onderscheiden ons door onze specifieke sectorkennis en onze praktijkgerichte aanpak. Onze adviezen zijn gebaseerd op beproefde modellen, maar wij garanderen de praktische toepasbaarheid. Dit bewijzen wij bijvoorbeeld via ons interim-management.
CC Consult bestaat uit een team van organisatie- en HRM-specialisten, die hun deskundigheid getoetst hebben aan concrete ervaring in de (semi-)publieke sector. U spreekt dus met mensen die de publieke sector door en door kennen en die u dankzij deze kennis en ervaring snel oplossingen en advies kunnen aanreiken.

Contacteer ons