Organisatiebeheersing bij CC Consult: een blik achter de schermen

21 maart 2020

CC Consult doet zelf ook aan organisatiebeheersing! Een blik achter de schermen van onze organisatie

CC Consult en CC Select zijn in 2018 gestart fusiegesprekken met vzw Vorm en Probis. Dit leidde tot een nieuwe organisatie in 2019: Probis Group. Na jarenlang diverse trajecten bij lokale besturen te hebben begeleid; hebben we nu zelf aan den lijve kunnen ondervinden wat het betekent voor een organisatie om medewerkers, culturen, methodieken … samen te brengen in één organisatie.

Bij de aanvang van de fusie hebben ook wij een zelfevaluatie uitgevoerd en werd iedereen bevraagd over wat goed én minder goed liep. Sindsdien zijn er verschillende werkgroepen samengesteld, over de verschillende afdelingen heen. Zij werken rond een aantal vaste thema’s: secretariaat, HR, communicatie & kwaliteit, welzijn, ICT en … events. Binnen deze laatste werkgroep gaan zij aan de slag met de vastgestelde werkpunten.

Onze collega Veerle getuigt

“Het was erg spannend om voor het eerst met onze nieuwe collega’s samen na te denken over onze toekomst als één organisatie. Ik vond het ook boeiend om zelf eens te ervaren waar we onze besturen al vaak in hebben begeleid. Voor mij was het niet alleen een uitgelezen kans om iets te doen voor de organisatie, maar ook om collega’s en andere afdelingen beter te leren kennen.

Verantwoordelijkheid verhoogt de motivatie

Bovendien is het motiverend dat we de verantwoordelijkheid kregen om aan de slag te gaan met onze werkpunten en hiervoor projecten te bedenken, op te starten en uit te voeren. Uiteraard koppelden we regelmatig terug naar het kernteam en stuurden we regelmatig bij waar nodig, maar ik heb echt het gevoel dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen om van de Probis Group een beter werkende organisatie te maken.”

Zijn wij de perfecte organisatie?

Lukt het ons om elke dag weer enkel en alleen in werkgroepen te werken? Natuurlijk niet. Zijn wij daarom de perfecte organisatie die alle risico’s beheert? Die pretentie hebben we ook niet, maar we durven wel zonder verpinken. We zeggen dat we het gevoel hebben “goed bezig” te zijn door deze aanpak!

Waarom kiest u voor CC Consult?

Wij onderscheiden ons door onze specifieke sectorkennis en onze praktijkgerichte aanpak. Onze adviezen zijn gebaseerd op beproefde modellen, maar wij garanderen de praktische toepasbaarheid. Dit bewijzen wij bijvoorbeeld via ons interim-management.
CC Consult bestaat uit een team van organisatie- en HRM-specialisten, die hun deskundigheid getoetst hebben aan concrete ervaring in de (semi-)publieke sector. U spreekt dus met mensen die de publieke sector door en door kennen en die u dankzij deze kennis en ervaring snel oplossingen en advies kunnen aanreiken.

Contacteer ons